Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Verbouwing OSG West-Friesland

Update 6 oktober 2017

De na de zomervakantie opgelopen achterstand in de planning van de verbouwing is nog niet ingelopen, maar de bouw vordert nu wel gestaag. Op de binnenplaats is nu al duidelijk zichtbaar hoe het er straks uit komt te zien.
Afgelopen weken zijn de vloerplaten van de begane grond en de 1e
verdieping van de nieuwbouw gelegd en nu is de aannemer bezig met het afstorten van deze vloeren en het leggen van de dakplaten en de dakbedekking.
Dat betekent dat eerdaags ook het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt.
Meteen na de herfstvakantie (31 oktober) zal een volgende beeldbepalende stap worden gezet, namelijk het plaatsen van de glasgevels in de nieuwbouw. Als dit klaar is, zal de nieuwbouw op de binnenplaats al vocht- en winddicht zijn en kunnen we dus de winter in.

Wij zijn erg tevreden over het rustige verloop van de verbouwing tot nu toe. Ook uit de buurt krijgen we signalen van tevredenheid; er wordt weinig overlast ervaren.
Het is natuurlijk prettig om vast te kunnen stellen dat alle zorgvuldige voorbereidingen daarmee hun effect lijken te hebben.

Intern staat de volgende grote verhuizing voor de deur. Vlak voor de herfstvakantie (20 oktober) zal er worden begonnen met de ontruiming van de huidige mediatheek. De mediatheek krijgt een tijdelijk onderkomen in de noodlokalen 702 en 703, totdat de bebouwing op de binnenplaats in april 2018 gereed is. Dan krijgt de mediatheek haar definitieve nieuwe plek op de mooiste plek van ons vernieuwde gebouw, namelijk de nieuwbouw op de binnenplaats.
De verhuizing van de mediatheek is nodig, omdat in de huidige ruimte voorbereidingen voor de nieuwe luchtbehandelingsinstallaties en andere installaties dienen plaats te vinden.

De leerlingen worden sinds een maand ook van informatie voorzien via een informatiepaneel in de hal van de school en via Facebook en Instagram. Het blijkt dat hiermee in een behoefte wordt voorzien. Natuurlijk mogen ook andere belangstellenden zich als volger van onze social media-pagina’s opgeven. Gewoon even zoeken op OSG West- Friesland en u/je vindt de juiste pagina’s!

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64
[email protected]                        
kvk: 37153438       btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend